Forretningskoncept

Idegrundlag

Recapital A/S er stiftet den 1. oktober 2014 under navnet FT Kredit A/S med det klare formål at hjælpe mennesker, der, på den ene eller anden måde, er kommet økonomisk i klemme.

Løbende skærpelse af krav fra Finanstilsynet, har gjort at banker og realkreditinstitutioner, ikke længere har mulighed for at hjælpe denne gruppe låntagere.

Vilje og evne

Vores mission er at hjælpe gældsramte danskere, der har viljen og evnen til at komme på fode igen samt mennesker, der på grund af alder eller geografi, ikke kan opnå tilstrækkelig boligfinansiering. Meningen er at få dem tilbage på ret kurs, så de igen kan gøre brug af normale lånekanaler.

De mennesker, vi hjælper, er ikke »Luksusfælde-typer«, men folk der er havnet i et økonomisk morads med uoverskuelige økonomiske følger. Det er typisk familier eller enkeltpersoner som præsterer en stabil indkomst, men som på grund af deres situation har brug for rådgivning, oprydning og hjælp til styring af økonomien.

Siden stiftelsen har vi hjulpet en lang række skyldnere, der har flyttet sig fra at være i en håbløs økonomisk situation, til at få overblik over deres økonomi og få et stabilt og sikkert finansielt fundament.

En forretning

Selv om Recapital A/S og deres investorer har stort fokus på, at investere i en social ansvarlig model, er fundamentet også, at det skal være en både god og sikker forretning. Det er et fælles træk hos de fleste investorer, at de finder forretningsmodellen sympatisk fordi lånerne får professionel hjælp, samtidig med, at der er en fin balance mellem risiko og afkast.

Både Recapital A/S og de økonomiske rådgivningsfirmaer, der står for at hjælpe og vurdere lånerne, er godkendt af Finanstilsynet.

 

Sådan fungerer det

 

Det siger de, der er blevet hjulpet


"Min eksmand og jeg havde et hus samt en skilsmisse, vi ikke kunne rode os ud af. Vi havde en del fælles kreditorer, som ikke var til at kommunikere med. Alt var i hårdknude. Det gjorde det umuligt for mig at få overblik over min økonomi, jeg betalte bare i øst og vest. Ingen bank ville hjælpe mig, så jeg var ret mærket af min situation.
Her efter ca. ti måneder er jeg en MEGET glad og lykkelig kvinde, som har styr på min økonomi. Jeg er lige flyttet til en almindelig bank, hvor jeg har eet lån, og jeg ser meget lyst på min fremtid – alt dette på under et år. SÅ dejligt, at der er mennesker, der tænker ud af boksen, og rent faktisk vil gøre en forskel for os, der er havnet i sådan en situation."

Rikke fra Grenaa

 

"Vi havde på årsbasis et underskud på 60.000 kr, og en håndfuld kreditorer der ville have deres penge.
Vi kunne have tilmeldt os Luksusfælden på TV3, men tanken om at skulle dele vores problemer med Hr. og Fru Danmark var ikke særlig tiltrækkende.

Det har været en hård process, men i dag, et år efter, er der kommet styr på vores økonomi og alle vores kreditorer, og vi er gået fra minus 60.000 kr. på årsbasis til at have et overskud på ca. 42.000 kr."

Bjarne og Betina fra Aabenrå

 

Eksempel på låner

300.000 DKK lånt
Fast rente / 8 års løbetid
Under administration af rågivningsfirmaet i løbetiden samt gruppelivsforsikret

Fakta
Max 10 års løbetid på lånet

Aktuelt pr. 01.01.2020
85 private lånere
23 mio. DKK lånt
Max 10 års løbetid

Sikkerhed

Godkendt af Finanstilsynet
Høj kvalitet i låntager-screening og -styring
Høj medarbejder- og ledelseserfaring

Ved tab:
1. Reserverede hensættelser til tab
2. Kapitalberedskab i Recapital A/S
3. Solidarisk nedskrivning hos investorer

Dokumenteret historik
1. Ingen tab i selskabets levetid
2. Ingen restancer ved seneste regnskabsafslutning